Teknik är fantastiskt. Den digitala framfarten inom fotografin har öppnat upp många möjligheter för många och enkelheten i att fota förändrat mycket. Jag började fota i mina tidiga tonår och älskade det analoga experimenterandet. Vad hände om jag satte en nylonstrumpa på förstoringsapparaten i mörkrummet, hur blev det ifall jag satte vaselin på linsen (ett beprövat 70-tals-trick fick jag lära mig på en jobbintervju hos en duktig fotograf, och jag som i min enfald trodde jag kommit på något nytt :) )

Vad händer ifall jag pressar en Tmax-film mycket mer än rekommendationen?

Den här experimentlustan sitter kvar, men har mattats en aning när Photoshop gjort sin framfart och till och med en gallerist frågade mig varför jag bara inte använder det programmet.

Men för mig är experimenterande i kameran och framkallningen fortfarande så roligt att jag inte riktigt kan släppa den. Jag fotar digitalt i mitt jobb men på den här sidan är det bara analoga bilder fotade med en Nikon F5 eller en Yashica TL-Electro. Favoritfilmen är Fuji Velvia men det händer att jag provar andra också.